lunes, 25 de octubre de 2010

Dret a l'habitatge


Article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans


"Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment quant a alimentació, vestir, habitatge, assistència mèdica i als serveis socials necessaris; també té dret a la seguretat en cas d'atur, malaltia, incapacitat, viduïtat, vellesa o altra manca de mitjans de subsistència independent de la seva voluntat"



El dret a l’habitatge que queda palès a l’article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans és una de les actuals preocupacions del Síndic de Greuges de Cornellà. La bombolla immobiliària, la especulació i la crisi econòmica està dificultant l’accés a l’habitatge i, per aquest motiu, també s’està posant en perill un dret bàsic de l’ésser humà.

Per analitzar la temàtica, Frederic Prieto ha elaborat un informe sobre l’habitatge a la nostra ciutat que ha fet arribar a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Cornellà. En aquests moments, el Síndic està a l’espera de rebre una resposta per part del consistori per veure de quina manera es pot crear el fòrum de discussió de l’informe.



No hay comentarios: