lunes, 8 de noviembre de 2010

El Síndic participa a la Jornada de Drets i Oportunitatdes dels Infants a Cornellà


La vicepresidenta d’UNICEF a Catalunya ha atorgat aquest matí el guardó de ciutat amiga de la infància a Cornellà. A partir d’ara, la nostra localitat serà la TERCERA ciutat catalana en tenir aquesta distinció, la primera va ser Barcelona, l’any 2007; i la segona, Lleida, al 2008.

En relació a aquest premi, Cornellà ha organitzat una jornada de drets i oportunitats dels infants i dels joves. On hi ha participat Imma Pérez, secretària d’infància i adolescència de la Generalitat, i qui ha valorat amb optimisme la situació actual de les polítiques pels menors.

Tot i l’optimisme de Pérez, el síndic de Greuges de Cornellà, Frederic Prieto, ha destacat que els infants i els adolescents, són els més vulnerables per denunciar qualsevol tipus de violació dels seus drets (declaració 1).

Segons el parer del síndic de greuges de Cornellà, a banda de defensar els problemes més bàsics dels menors, com són l’alimentació, evitar maltractaments físics, també existeixen d’altres problemàtiques prou importants, com tenir amics o millorar la seva autoestima (declaració 2).

Per garantir aquesta dignificació dels adolescents, la Generalitat demana professionals professionalitzats i el síndic de Greuges de Cornellà, serveis d’atenció als pares (declaració 3).

Escrit per “Premsa Síndic”


Declaració 1



Declaració 2


Declaració 3

No hay comentarios: