jueves, 3 de marzo de 2011

Els joves de fins a 15 anys que es troben en el llindar de la pobresa augmenten 6 punts a Catalunya

La pobresa infantil ha augmentat sis punts a Catalunya. És el resultat d’un estudi d’Infància i Món Urbà que acusa a la crisi econòmica i la manca de recursos. El Síndic de Greuges de Cornellà, Frederic Prieto, alerta que estan en perill els drets dels infants.

On hi ha un infant, la família ha de rebre una atenció prioritària quan es troba en situació de pobresa severa, especialment en casos circumstancials. Aquesta és l’opinió de Frederic Prieto, Síndic de Greuges de Cornellà, qui està preocupat pels resultats de l’estudi d’Infància i Món Urbà.

Prieto aposta per la prevenció. D’una banda, cal avançar en la conscienciació dels mestres i monitors per detectar indicis i, d’altra banda, s’ha de cercar a través dels serveis socials, de les associacions de pares o altres recursos. Alhora, cal sensibilitzar i incentivar a les famílies a acollir un infant per augmentar el nombre de famílies acollidores. Per al Síndic de Cornellà, aquest és un dels millors sistemes.

A Catalunya hi ha un percentatge menor d’infants tutelats que en societat democràtiques més avançades. En total hi ha un 0,6%, mentre que a Dinamarca, per exemple, hi ha un 1,3% U i a Suècia, un 1%. Aquesta diferència ve donada perquè a casa nostra es destinen menys recursos.

No hay comentarios: